Sankt Peterburg, 26. svibnja 2018.

Izaslanstvo RH na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Zvonimir Novak predvodio je izaslanstvo Republike Hrvatske na Međunarodnom ekonomskom forumu SPIEF`18, koji se od 23. do 26. svibnja 2018. održao u Sankt. Peterburgu.

Na marginama Foruma, pomoćnik Novak se sastao s Mikhailom Anisimovim, zamjenikom ruskog supredsjedatelja Radne skupine za trgovinsko-gospodarsku suradnju koja radi u okviru Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. Sugovornici su razmijenili mišljenja o trenutnim aktivnostima u okviru Međuvladine komisije kao i o suradnji između Republike Hrvatske i Ruske Federacije na tržištima trećih zemalja.

Ovogodišnji Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održan je pod geslom „Izgradnja ekonomije povjerenja“. Na Forumu je bilo oko 17.000 sudionika iz 143 zemlje te je potpisano 550 ugovora u vrijednosti 2,3 tisuće milijardi rubalja. Forum su otvorili guverner Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko i ministar financija Anton Siluanov. Tijekom Foruma je održano i svečano plenarno zasjedanje s predsjednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom; francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom; japanskim premijerom Shinzom Abeom te izvrđnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda, Christine Lagarde.