Moskva, 01. lipnja 2019.

Održan dječji nogometni turnir „World Flags Junior Cup“

Dana 1. lipnja 2019., koji se u Ruskoj Federaciji tradicionalno obilježava kao Dan djeteta, u gradu Himki (Moskovska oblast) održan je treći po redu dječji nogometni turnir „World Flags Junior Cup“. Glavni organizatori turnira bili su Veleposlanstvo SR Njemačke u Ruskoj Federaciji i gradska uprava grada Himki, a na turniru je sudjelovalo 17 zemalja: Rusija, Katar, Čile, Hrvatska, Izrael, Argentina, Vijetnam, Portugal, Poljska, Meksiko, Kamerun, Malta, Španjolska, Danska, Njemačka, Češka i Belgija te Europska Unija.

Za Republiku Hrvatsku nastupili su igrači kluba „Burevjesnik“ iz moskovskog gradskog okruga Hamovniki, uzrasta od 8 do 10 godina. S klubom „Burevjesnik“ Veleposlanstvo Republike Hrvatske već neko vrijeme njeguje uspješnu suradnju. Tako je npr. prošle godine, u povodu Svjetskom nogometnog prvenstva u Rusiji, Hrvatski nogometni savez njegovim igračima donirao nogometne dresove nacionalne reprezentacije Republike Hrvatske, u kojima su mladi nogometaši nastupili i na ovogodišnjem turniru.  

Hrvatski igrači ovom su prilikom ostvarili izvrstan rezultat, plasiravši se (kao najmlađa ekipa među sudionicima) u četvrtfinale turnira. Ukupni pobjednik turnira bila je ekipa Njemačke.