Moskva, 03. travnja 2019.

Studijsko putovanje u Moskvu i Sankt-Peterburg predstavnika ravnatelja i nastavnika, i drugih prosvjetnih djelatnika iz Republike Hrvatske

Predstavnici ravnatelja, nastavnika i drugih prosvjetnih djelatnika iz dvadesetak obrazovnih institucija iz svih dijelova Republike Hrvatske u razdoblju od 1. do 6. travnja. 2019. godine borave na studijskom putovanju u Ruskoj Federaciji, u  Moskvi i Sankt Peterburgu. Cilj studijskog putovanja je upoznavanje sustava javnog obrazovanja Ruske Federacije, posjet renomiranim ruskim obrazovnim institucijama te stvaranje mreže kontakata s ruskim kolegama radi daljnjeg razvoja hrvatsko–ruske suradnje na području obrazovanja.

Tijekom boravka u Moskvi, hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Moskovsko državno sveučilište „Lomonosov“, centar inovacija „Skolkovo“, glazbenu akademiju „Gnessin“ te osnovnu i srednju školu „Gribojedov“.

Dana 3. travnja, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi održan je susret izaslanstva hrvatskih ravnatelja, profesora i nastavnika s veleposlanikom Tomislavom Carem, na kojemu su rezimirani dojmovi njihovog dosadašnjeg boravka u Rusiji i analizirane mogućnosti nastavka hrvatsko – ruske obrazovne suradnje.