Moskva, 03. listopada 2017.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tonči Staničić predao je vjerodajnice predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tonči Staničić predao je 3. listopada 2017. vjerodajnice predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Vjerodajnice je, na ceremoniji u Aleksandrovskoj dvorani u Kremlju, predalo dvadeset šefova misija, među ostalim i šef Delegacije EU, te veleposlanici SAD i Francuske.

                Predsjednik Putin je, u obraćanju nakon primitka vjerodajnica, govoreći o Hrvatskoj rekao kako ove godine obilježavamo 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Hrvatske, te da će uskoro u služeni posjet Rusiji doći predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović. U vrijeme posjeta, dodao je, potpisati će se više važnih bilateralnih dokumenata. U razgovoru s veleposlanikom Staničićem rekao je da se iskreno raduje susretu s predsjednicom u Sočiju i da je siguran kako će posjet značiti mnogo za intenziviranje suradnje i unapređenje bilateralnih odnosa.

 

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana