Moskva, 11. veljače 2019.

Nastup hrvatskih tvrtki na sajmu PRODEXPO u Moskvi

Predstavništvo HGK u Moskvi, uz podršku sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, osiguralo je podršku nastupa hrvatskih tvrtki na 26. Međunarodnom sajmu hrane, pića i sirovina za njihovu proizvodnju PRODEXPO 2019., koji se održavao od 11. do 15. veljače 2019. u Moskvi. PRODEXPO je najveći specijalizirani sajam hrane i pića u Ruskoj Federaciji, a na Sajmu se predstavilo više od 2.440 izlagača iz 639 zemalja, koji su privukli interes više od 62.000 posjetitelja iz svih regija Ruske Federacije te čak iz 100 zemalja svijeta.
Uprava tvrtke Produkty Pitania, u vlasništvu počasnog konzula Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji, g. Stefana Vlahovića, besplatno je ustupila svoj izložbeni prostor hrvatskim tvrtkama, te su na Sajmu samostalno nastupile tvrtke: Podravka d.d., Belje d.d. i vinarija Dvorac Belaj. Potencijalnim ruskim kupcima, partnerima i distributerima, predstavništvo HGK u Moskvi predstavilo je poslovne mogućnosti i proizvode tvrtki: Badel 1862, Zlatan Otok, Krauthaker, PZ Maslina i vino, BB Oil, Jamnica i Kandit.
Predstavljenim tvrtkama bit će dostavljen cjelovit popis potencijalnih partnera te će im biti osigurana daljnja podrška i pomoć pri osiguranju izravnih kontakata s ruskim partnerima i pripremi nastupa na ruskom tržištu.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana