Nižnji Novgorod, 10. lipnja 2019.

Dani Hrvatske u Nižnjem Novgorodu

Događanje pod nazivom „Dani Hrvatske“ održavalo se 10. i 11. lipnja 2019. godine u Nižnjem Novgorodu. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Trgovinsko industrijske komore Nižnjegorodske oblasti te uz podršku Veleposlanstva RH u RF i Vlade Nižnjeg Novgoroda, organiziran je Forum „Nižnji Novgorod – Hrvatska“ u okviru kojeg su održani B2B sastanci hrvatskih i ruskih gospodarstvenika. Na Forumu i poslovnim razgovorima sudjelovali su predstavnici 10-ak hrvatskih tvrtki te predstavnici 93 tvrtke iz Nižnjegorodske oblasti, a u okviru događanja za hrvatske gospodarstvenike organiziran je posjet vodećim tvrtkama ove ruske regije i to iz područja farmaceutike, autoindustrije i graditeljstva. U cilju jačanja daljnje suradnje, na Forumu je potpisan Sporazum o suradnji između dviju komora, kojim je predviđen nastavak daljnjih poslovnih aktivnosti.

Hrvatska turistička zajednica prezentirala je tijekom događanja turističke potencijale Hrvatske, s posebnim osvrtom na ponudu u zdravstvenom turizmu te je zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom sudjelovala na Okruglom stolu za turizam.

Uz gospodarstvo i turizam predstavljen je i dio hrvatske kulture. U Nižnjegorodskom Ruskom muzeju fotografija, otvorena je izložba fotografija Marka Vrdoljaka pod nazivom „Čudesna Hrvatska“.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana